10 Beneficii ale migdalelor
by Andrei / 10 Noiembrie, 2016 /
Din punct de vedere botanic, migdalele (Prunus dulcis) sunt fructe foarte mici din familia Amygdalus și se înrudesc cireșele, prunele si piersicile.
- 1. Migdalele sunt bogate atât in vitamina Econtribuind la îmbunătăţirea aspectului
pielii, a părului şi a unghiilor, însă, conţin şi o cantitate mare de calciu pentru
întărirea oaselor.
- 2. În ciuda faptului că sunt foarte mici, migdalele au un conţinut mare de fibre şi
proteine. De exemplu, un sfert de cană de migdale conţine 7.62 grame proteine.
- 3. Consumând 10 migdale pe zi avem echivalentul unei farfurii de spanac, deoarece
migdalele sunt o sursă importantă de fier, care ajută la producţia si creşterea
numărului de celule roşii din sânge.
- 4. Datorită conţinutului optim de calorii, pot fi consumate între mese, în special
de către persoanele care urmează un regim alimentar.
- 5. Consumul regulat de migdale ajută la prevenirea anemiei.
- 6. În coaja migdalelor s-au identificat 20 de flavonoide cu puternic efect
antioxidant.
- 7. Consumul zilnic a 7-10 migdale ajută la îmbunătăţirea memoriei. Amintiţi-vă însă
că ar trebui să fie consumate pe stomacul gol.
- 8. Frunzele de migdal sunt utilizate în scopuri medicinale. Ceaiul din frunze de
migdale are proprietăţi sedative, care ajută la relaxare şi calmare.
- 9. Migdalele sunt extrem de versatile, deoarece le putem consuma atât în feluri
sărate de mâncare, cât şi în dulciuri.
- 10. Uleiul de migdale este utilizat la întreţinerea părului şi a pielii, deoarece
hrăneşte rădăcina de par şi atât parul, cat si pielea îşi recapăta strălucirea. Îl
putem folosi, de asemenea, pentru îndepărtarea pielii uscate de pe mâini şi
picioare.
Pentru un tratament cosmetic ce are extract de migdale în compoziție programați-vă vizita la Papion Cosmetic.