Oferta Epilare Definitiva cu Laserul - Incepe pana pe 15 noiembrie si aveti 10% reducere, timp de 1 an! Programări: 0767 790 900.


epilare definitiva laser
epilare definitiva laser pentru femei
epilare definitiva laser pentru barbati

Epilare DefinitivaEpilare Definitiva este realizata cu Dioda Laser

Ofertă Epilare Definitivă cu Diodă Laser - 10% REDUCERE, timp de un an de zile. Ofertă valabilă până în 15 noiembrie 2021.
Programări: 0767.790.900

Despre laserul Platinum GMT de la Papion Estetic

PlatinumGMT™, laserul cu diodă produs de compania GMT- companie care produce aparatură medicală, asigură rezultate excelente încă de la prima ședință, pentru orice tip de piele, indiferent de perioada anului.

Laserul PlatinumGMT™ reduce permanent părul de pe corp și ajută la îmbunătățirea aspectului pielii, nu doar prin eliminarea părului ci și prin prevenirea și îndepărtarea foliculitei. Este ideal atât pentru părul gros și închis la culoare cât și pentru firele de păr ce cresc sub piele.


Noul aparat cu Diodă Laser pentru Epilare Definitivă al salonului Papion Estetic


1. Cum functioneaza epilarea progresiv-definitiva cu laserul sau IPL?

Radacinile firelor de par sunt ca o fabrica de par a corpului. Ca urmare, daca distrugem radacinile firelor de par, vom sfarsi o generatie de par. La oamenii maturi, radacinile firelor de par nu se regenereaza, cu exceptia cazurilor cand sunt anumite disfunctii hormonale. Deci, daca radacinile sunt distruse, procesul de epilare va fi unul DEFINITIV. Fara bulbii pilosi organismul nu este capabil sa produca alt par.

Atat laserul cat si IPL, se bazeaza pe acelasi principiu : deoarece lumina este energie, daca aplicam o lumina (energie) suficienta radacinilor firelor de par, acestea vor fi distruse. Melanina din radacinile de par, deoarece are o culoare inchisa, absoarte DOAR lumina ce are o frecventa la un anumit nivel. Zonele din-prejurul tesuturilor pielii, datorita culorii lor diferite, mai deschise la culoare (culoare pielii tesuturilor pielii si culoarea rosie a sangelui) NU vor absorbi lumina la aceeasi frecventa de care are nevoie melanina.

Ehipamentele laser si IPL produc o lumina speciala la o frecventa specifica ce este NUMAI SI NUMAI absorbita de melanina din radacinile firelor de par, si NU este absorbita de nici un alt tesut al pielii.

Asa cum este descris mai jos, cu toate ca se bazeaza pe acelasi principiu, datorita unor motive tehnice, exista o diferenta semnificativa intre eficacitatea obtinuta de laser si cea obtinuta de IPL.

2. De ce este laserul mai eficient decat IPL-ul in epilarea progresiv-definitiva?

Laserul cu DIODA reprezinta o metoda eficienta de epilare, deoarece:

A. LARSERUL - Fascicol perfect, eficient, in linie dreapta, unidirectional:
Este lumina creata intr-o linie dreapta perfecta (ganditi-va de ex. la luminile rosii ale laserului din filme). Ca urmare, este capabil sa atinga un punct minuscul (de ex. radacina firului de par) cu o eficienta de 100%. Ca urmare, poate aplica energie inalta in firele de par –fara ca alt tesut sa fie afectat de aceste unde.

B. IPL - Lumina de bec dispersata in toate directiile:
Opus unui fascicul luminos liniar, IPL se formeaza sub forma de unda luminoasa ce se raspandeste in toate directiile. Ca urmare, nu va merge in linie dreapta si nu va tinti direct radacinile firelor de par, ci mai mult se va crea efectul opus, acoperind o zona mult mai mare si avand o eficienta mult mai scazuta.

C. Lumina alba (lumini variate)
Este lumina normala alba cu putere inalta ce intra si iese in intervala scurte (de aceea este numita pulsatie) ce cuprinde multe unde. Pentru a primi undele cu o intensitate adecvata, pentru a distruge radacinile firului de par dar nu si restul tesuturilor pielii, foloseste filtre speciale optice care produc o serie de lungimi de unde. Prin urmare, nu se poate mari intensitatea undelor deoarece apare riscul de a pune in pericol tesuturile din imprejurimi cat si riscul de supraincalzire al lampii. Ca rezultat, energia absorbita de radacinile firelor de par este limitata, iar rezultatul va fi mult mai slab decat cel obtinut prin folosirea laserului.

3. De ce exista atat de multe IPL-uri?

Realizarea unei lumini pulsante este FOARTE simpla, deoarece este nevoie doar de o lampa ce foloseste o lumina simpla, la intensitate mare si un plastic colorat. Deoarece este atat de simplu, producatorii din intreaga lume s-au lansat in producerea acestuia, cu speranta ca vor concura cu laserul datorita preturilor mult mai mici ale IPL-ului. Cu toate acestea, diferenta de eficacitate dintre ele este mult mai mare, bineinteles in favoarea laserului.

4. Ce tipuri de lasere pentru indepartarea parului exista in momentul de fata?

Momentan sunt 3 tipuri de lasere folosite pentru epilarea definitiva a parului nedorit. Toate 3 produc lumina pura la o anumita frecventa, dupa cum urmeaza:

1. Laserele diode: acestea produc lumina la o frecventa de 810 nm.
2. Laserele Alexandrite: acestea produc lumina la o frecventa de 750 nm.
3. Laserele ND Yag: acestea produc lumina la o frecventa de 1.064 nm.

5. Paralela intre LASER si IPL/SPL

1. Laserul actioneaza pe o singura lungime de unda, in timp ce IPL utilizeaza un spectru larg de lugimi de unda a luminii. De asemenea, IPL este nespecific in comparatie cu laserul, care este specific, motiv pentru care laserul este mai eficient, fiind necesare mai putine sedinte de cat in cazul IPL.

2. Laserul lucreaza cu o singura lungime de unda , avand mai multa precizie, lumina fiind absorbita direct de firul de par, in timp ce la IPL lumina este pulsata prin filtre unda este dispersata, deci nu va fi niciodata selectiva si se vor observa numai mici efecte pozitive in diferite zone ce au fost epilate sau doar subtierea si decolorarea firului de par.

3. Laserele se pot aplica si pe pielea bronzata, in timp ce doar IPL-urile doar cele de ultima generatie se pot aplica si pe pielea bronzata

4. Dupa tratamentul cu IPL, indepartarea firului de par nu este definitiva, parul urmand sa creasca dupa un interval variabil de timp, motiv pentru care, in aceasta situatie este mai corect sa folosim termenul de “epilare de lunga durata” decat cel de „epilare definitiva”.

5. Epilarea definitiva cu laserul necesita un numar mai mic de sedinte, comparativ cu cea efectuata cu IPL, ceea ce determina un pret de cost mai mic, un consum mai mic de timp.

6. Diferenta intre Laser si IPL ca modalitate de lucru la o sedinta cu laserul se trece peste o zona de epilat de mai multe ori pentru un rezultat mai bun cu IPL se trece doar o data pentru a nu aparea efecte secundare precum roseata sau chiar arsuri.

6. Un pic de anatomie

PIELEA

Pielea este organul cel mai mare al corpului si este constituita din 3 invelisuri: epidermul de origine ectodermica, dermul si epidermul (stratul celular subcutanat) de origine mezodermica.

Culoarea pielii depinde de:

1. Cantitatea de pigment melanic, confera nuante de la pielea alba (lipsa pigmentului), pana la cea neagra (excesul de melanina). Cantitatea de melanina este determinata genetic, dar variatiile culorii pielii, dupa latitudinea geografica (de la pol la ecuador), arata si o adaptare. Melenina variaza intre anumite limite si in functie de expunerea la razele ultraviolete.
2. Gradul de vascularizare capilara determina nuanta roz-rosie
3. Grosimea pielii – variaza dupa regiunile corpului

PARUL

Firul de par este alcatuit din doua parti:

1. Una externa, libera, numita tulpina sau tija care se dezvolta in epiderm, este flexibila, cornoasa, elastica, groasa intre 0,006-0,6 mm cu lungimea intre cativa milimetri pana la peste un metru. Lungimea si densitatea variaza regional si este legata de sex, pilozitatea find mai accentuata in regiunea capului, pe fata la barbat, axile, in regiunea pubiana, pe torace si abdomen la barbat.
2. O parte ascunsa profund in derm, numita folicul pilosebaceu sau radacina (radix pili) are anexata glanda sebacee si o fibra numita musculara neteda, muschiul piloerector. Terminatia este umflatura ca o maciuca, numita bulb al parului, cresterea parului se produce in regiunea bulbului. Bulbul in partea cea mai profunda, prezinta o scobitura in care patrunde papila dermica a parului, intens vascularizata. Culoarea firelor de par ese diferita: blonda, rosie, castanie, neagra. Ea este determinata de un pigment brun-grauntos sau rosiatic care se formeaza in bulb. Parul alb se datoreaza patrunderii aerului in tija.

La cresterea parului contribue numerosi factori cum ar fi ereditatea, sezonalitatea, metabolismul si impregnarea hormonala.

Lungimea fiecarei faze depinde de tipul de fir de par . Parul de pe scalp tinde sa creasca trei ani si sa intre in faza de repaus timp de unul sau doi ani.

7. Epilarea definitiva - Intrebari frecvente

1. Ce este epilarea definitiva?

Epilarea definitiva prin lumina terapeutica, numita fotoepilare, reprezinta distrugerea permanenta a firelor de par de pe suprafata corului in proportie de 90-95% pentru femei si 70-75% pentru barbati, cu variatii pentru fiecare zona a corpului.

Firele ramase dupa ciclul de sedinte de tratament vor deveni foarte subtiri si depigmentate, avand un aspect usor asemanator cu velus-ul ("puful"). Rezultatele depind de: varsta, grosimea parului, adancimea la care sunt radacinile, tipul de piele, numarul de tratamente.

2. Care este ciclul cresterii firului de par?

Fiecare ciclu al cresterii parului include o etapa de crestere (anagen), una intermediara(catagen) si una de odihna(telogen). Cu alte cuvinte, firele de par cresc, se mentin, involueaza si apoi cad.

Prima faza- anagena- perioada de dezvoltare rapida. Celulele din interiorul foliculilor firelor de par se divid si se multiplica, spatiile din interiorul foliculului se umplu iar celulele vechi sunt impinse in exterior. Apoi celulele vechi se intaresc si ies din folicul, formand firul de par.

De obicei fiecare om are o medie de 20% din foliculii pilosi in faza anagena.

Faza a doua- catagena- este perioada cu activitate piloformatoare mai putin accentuata, fiind in acelasi timp si inceputul perioadei de repaus, in care firele de par se opresc din crestere, avand deasemenea durata variabila, in functie de zona corpului.

Faza a teia- telogena – este perioada de repaus complet si de eliminare a firului de par, in care radacina se regenereaza si se pregateste formarea unui nou fir de par.

3. Este posibil ca parul sa reapara dupa 4-5 ani?

Epilarea cu laserul este definitiva progresiv. Intr-o proportie de 95% parul tratat nu va mai creste niciodata.

Parul are un ciclu de crestere foarte clar, ce variaza de la 20 de zile la cateva luni de zile. Daca dupa un tratament eficient de indepartare a parului cu laser, parul nu mai apare intr-un an de zile, acesta nu va mai creste niciodata. Doar o dereglare hormonala ar putea sa fie singura explicatie ce ar justifica o crestere evidenta a parului, la cativa ani dupa terminarea (cu succes) a tratamentului.

4. De cat timp este nevoie intre tratamente?

Depinde de zona pe care se aplica tratamentul. De exemplu, 30-45 zile pentru epilarea corporala si pana la 30 zile pentru cea din zona faciala, unde ciclul de crestere al parului este mai scurt.

5. De cate sedinte am nevoie ?

In primul rand, nu se poate da un numar estimativ de sedinte comun pentru toate zonele corpului.

De ce? Fiindca de pilda axila si bikini sunt in starea anagena aproximativ 30%, iar gambele care sunt in starea anagena in proportie de 20%, drept care nu te poti apropia de finalul tratamentului dupa acelasi numar de sedinte.

Epilarea definitiva este partiala, asadar desi cu fiecare sedinta realizata se obtine o reducere a numarului de foliculi pilosi, nu se poate vorbi nici pe de parte de o "curatare" in procent bun dupa numai 3 sedinte.

De obicei, acest numar este anuntat de saloanele ce isi doresc sa obtina clientii rapid bazandu-se pe nerabdarea acestora si lipsa lor de informare.

6. Este indicat sa ne bronzam INAINTE de tratament?

Cu cat pielea este mai deschisa la culoare, cu atat tratamentul este mai eficient. Soarele inchide culoarea pielii, dandu-i o mai mare concentratie de melanina, ce absoarbe lumina si o transforma in caldura. Cu cat exista mai multe melanina, cu atat tratamentul trebuie facut cu o intensitate mai joasa, iar efectul dorit va fi unul mai redus.

Este important de observat faptul ca Platinum GMT este unul dintre putinele lasere care este conceput si pentru pielea inchisa la culoare, sau chiar foarte inchisa. Cu toate acestea, daca pielea este bronzata, epilarea cu laserul va fi mult mai conservativa si deci va necesita mai multe sedinte pentru a se ajunge la rezultatele dorite.

7. Este indicat sa ma bronzez DUPA tratament?

Soarele este un factor agresiv pentru piele, la fel cum este si laserul. Dupa o sedinta cu laserul, este recomandat sa protejati pielea pana cand aceasta isi revine, adica un interval de 24- 72 ore de la inceperea tratamentului. Ca urmare, in aceasta perioada este recomand SA NU VA EXPUNETI LA SOARE sau, in cazul expunerii, sa folositi o crema cu factor de protectie > 30 exista riscul de hiperpigmentare.

8. Este necesar sa fiu rasa pe zona ce urmeaza a fi tratata cu laserul?

Da. Pentru epilarea cu laserul, este necesar sa fiu rasa <12 ore inainte de tratament. Cu cat parul este mai bine ras, cu atat epilarea va fi mai nedureroasa si mai eficienta.

9. Ce se intampla daca nu vreau se ma rad pe fata?

De obicei, femeilor le este teama sa se rada pe fata. In acest caz, noi le sfatuim sa foloseasca crema epilatoare sau foarfeca, si in niciun caz parul nu trebuie smuls cu ceara sau penseta sau aparat. Nu este niciun pericol sa se rada zona ce urmeaza a fi epilata definitiv intrucat radacina va fi distrusa in totalitate cu laserul.

10. Cum ar trebui sa ma pregatesc inainte de tratament?

Laserul are ca si obiectiv pigmentul din firele de par si din piele. Deci, este important sa nu aveti nicun fel de bronz- fie ca acesta este natural sau artificial. Daca sunteti bronzat, ar trebui sa asteptati cel putin 2 saptamani dupa ultima expunere la razele UV, pana cand nu mai exista niciun fel de activitate la nivelul melaninei. Este de retinut ca acest fapt trebuie luat in calcul strict din motive economice si nu din cauze medicale/tehnice: cu cat pielea dumneavoastra este mai putin bronzata, cu atat mai multa putere putem aplica cand folosim laserul, ceea ce face tratamentul mult mai eficient.

Daca va pensati sau folosit ceara, ar trebui sa va opriti cu 2 saptamani inainte de tratament si sa folositi ca si metoda de indepartare a parului prin raderea sau taierea parului. Zona tratata trebuie sa fie rasa cu o zi inainte sau in aceeasi zi in care este facut tratamentul. Trebuie sa evitati sa aplicati in zona ce va fi tratata, parfum, deodorant sau orice alta substanta potential iritanta, atat inainte cat si imediat dupa tratament. Toate aceste masuri vor reduce riscul reactiilor adverse.

11. Pot fi tratate cu laserul toate partile corpului?

Da - inclusive zona barbiei si buzei superioare, obrajii, picioarele, bratele, axilele si spatele dar cat si zonele sensibile cum ar fi urechile, nasul, pieptul si zona inghinala.

12. Se poate indeparta si parul alb, blond sau rosiatic?

Parul alb, blond sau rosiatic SE POATE indeparta folosind lumina sau photothermolysis, dar foarte greu. Motivul indepartarii dificile a parului este absenta melaninei. Daca nu exista melanina, posibilitatea de absorbire a luminii si de a o transforma in caldura este foarte mica, acesta fiind fenomenul ce produce eliminarea radacinii piloase. Din experienta noastra in epilarea definitiva, firele de par albe/blonde/rosiatice se raresc, cele de pe fata nu mai sunt tepoase, devin mai subtiri si chiar se transforma in "pufulet", dupa mai multe sedinte.

13. Cat timp dureaza o sedinta de tratament? De cate voi avea nevoie?

Sedintele pot dura de la cateva minute pana la ceva mai mult de o ora, in functie de suprafata ce urmeaza a fi tratata.

Numarul de tratamente necesare depinde de mai multi factori: tipul de piele si culoarea acesteia, grosimea si densitatea firelor de par.

Multiple sesiuni de tratament sunt necesare pentru ca gradul de curatare sa se apropie de maximum posibil.

Numarul acestor sedinte este variabil in functie de zona corpului pe care se realizeaza tratamentul de epilare definitiva.

In cursul consultatiei gratuite ce precede initierea tratamentului ti se va face o evaluare a numarului de sedinte recomandate, ce este functie de mai multe variabile: zonele corpului pe care le doriti tratate, gradul de pilozitate, tipul de pigment al pielii si parului.

Fiecare persoana este unica, astfel incat riguros stiintific este a nu se generaliza numarul necesar de sedinte pentru definitivarea tratamentului.

14. Ce simt in timpul tratamentului ?

In general, epilarea definitiva nu este complet lipsita de durere. Senzatia pe care o aveti in timpul tratamentului este de usoara piscatura, ca de banda de elastic si de caldura. Fiecare fir de par ce absoarbe energia luminoasa se incalzeste pana la 70 de grade Celsius si astfel trimite cortexului cerebral semnalul de senzatie la limita celei dureroase.

O mai mare densitate de fire, precum si fire de par mai groase si mai inchise la culoare se reflecta intr-o senzatie mai intensa in timpul tratamentului. De aceea, barbatii ce trec prin aceasta procedura resimt un disconfort mai mare decat femeile, din cauza ca parul corporal masculin este in general mai gros decat cel feminin.

15. Care sunt efectele secundare?

Cea mai comuna reactie adversa este inrosirea pielii, efect ce poate dura o zi sau doua. Foarte rar, pot aparea basici, dar acestea vor disparea in cateva zile. La anumite tipuri de ten, pot aparea anumite schimbari de culoare a pielii- caz in care, pentru prevenirea acestei reactii, veti fi indemnat inainte de epilare sa folositi anumite tratamente. Deoarece pielea fiecarui individ in parte raspunde diferit, noi incercam ca intotdeauna sa efectuam atent un test anterior pentru a ne asigura ca nu vor fi niciun fel de reactii adverse in timpul tratamentului.

16. Ce este edemul peri-folicular ce apare dupa tratament?

Edemul perifolicular este o mica inflamatie ce apare exact in zona foliculului de par (de aceea este numita perifolicular). Aceasta inflamatie apare deoarece firul de par a trecut printr-o crestere intensa de temperatura datorata transformarii luminii in caldura. Important: edemul perifolicular NU este un efect secundar sau o reactie adversa (adica un efect nedorit), din contra, este un semn ca tratamentul a fost benefic si ne arata faptul ca parul s-a comportat corect, ca un transmitator.

Daca laserul produce edemul perifolicular, aceasta inseamna ca este puternic si benefic. Edemul tine intre 24-72 ore si cremele hidratante sau calmante sunt de obicei folosite pentru indepartarea lui.

17. Ce este recomandat dupa tratament?

Dupa tratament, radacinile firelor de par sunt distruse, in consecinta firele de par raman sub pele vor iesi la suprafata si vor cadea intr-o perioada de 6-10 zile dupa tratamentul de epilare.

Trebuie luate masuri adecvate pentru a preveni iritatrea zonei tratate, in urmatoarele 4-5 zile de dupa tratament. Acest lucru inseamna ca trebie evitate baile fierbinti, exercitiile de aerobic, masajele, etc.

Pacientii trebie sa aplice o crema cu factor de protectie ridicat SPF mai mare de 30 si sa evite expunere zonei tratate la soare sau la solar. In cazul in care zona tratata este expusa la soare sau solar , poate avea loc o hiperpigmentare, ca rezultat a supraproductiei de melamina.

Nu se aplica make-up 24 ore de la tratament.

18. Ce se intampla cu firele de par distruse?

Raman sub piele vor iesi la suprafata si vor cadea intr-o perioada de 6-10 zile dupa tratamentul de epilare.

19. Tratamentul este sigur?

Da. Laserele au fost folosite in medicina si centre estetice de mai bine de 30 de ani si nu exista nici un fel de evidente care sa arate ca tratamentul poate duce la disfunctiuni ale pielii. Cercetari clinice cu privire la epilarea cu laserul si mai bine de 10 ani de experienta obtinuta la centrele noastre de epilare din Spania, au aratat faptul ca aceasta este o metoda foarte sigura cu un efect minim de reactii adverse.

20. Cum este tratat firul de par subtire sau velusul?

Firul subtire este foarte dificil de tratat cu orice fel de laser. Motivul este concentratia de melanina pe care acesta il contine si care NU este suficienta pentru a cauza o crestere intensa in temperatura in firul de par care sa elimine eficient bulbul pilos.

De aceea este important ca atunci cand parul este gros sa fie tratat cu un laser cu putere mare. Folosirea unor aparate IPL cu intensitate mica, poate reprezenta un risc in eliminarea parului deoarece in loc sa-l elimine, il subtiaza, eliminand cantitatea sau incarcatura de melanina necesara pentru ca parul sa obtina temperatura corecta pentru a distruge radacina parului.

21. Pentru cine este contraindicat tratamentul?

Ca si regula generala, tratamentul cu laserul trebuie aplicat pe o piele sanatoasa ce nu a fost supusa anumitor iritatii/tratamente, deci nu este indicat ca pielea sa fi fost tratata recent cu peelinguri chimice sau cu un laser CO2 in ultimele 6 luni de la inceperea tratamentului. De asemenea nu este indicat persoanelor care iau Roacutane sau orice gen de medicamente sensibile la lumina (ce reactioneaza cu lumina). Pielea cu rani/iritatii/vanatai/psoriasis. Cotraindicat este pentru femele gravide sau care alapteaza, parul de pe zonele tatuate sau orice zona hiperpigmentata.

De asemenea, laserul nu trebuie aplicat pe suprafetele epilate cu ceara sau aparat electric, intrucat nu exista par pentru a transmite energia. In acest caz, epilarea cu laserul NU este contraindicata din motive de reactii adverse, ci din motive de eficacitate a tratamentului de epilare.

22. Cat costa epilarea definitiva ?

Pretul difera in functie de zona epilata definitiv si de numarul de sedinte necesare.

Papion Estetic a creat in functie de nevoile tale pachete speciale pentru zonele Axila, Inghinala, Picioare ce contin 5 sedinte, la care primesti un discount special dar si sedinte gratis.


top